A piros lufi

A piros lufi

Magamról

Hogyan jutottam odáig, hogy elmesélem a titkot

2017. október 20. - nagypiroslufi

 Az utolsó zaklatás kb. 21 éve történt. Nagyon sokáig nem mondtam el senkinek, magamba zártam, és ha ügyesen lefoglaltam magam tanulással, munkával, barátokkal akkor néha hetekig eszembe sem jutott. A férjem 5 éve kértem meg a kezem, elkezdtük tervezni az esküvöt. Egyre idegesebb voltam, úgy éreztem szörnyü hibát követek el. Nekem nem lehet családom, én nem szülhetek gyereket. Bekerültem abba a gonosz spirálba amihez volt már szerencsém korábban. Minél rosszabbul érzem magam annál mélyebbre süllyedek, mert csak egyre rosszabb, elégtelenebb vagyok. Amikor elérem a spirál alját akkor szörnyü dolgok következnek. Szóval ott voltam ismét, a férjem nem értette miért "hisztizek". Aztán eljött az a bizonyos péntek, mikor a munkából hazafele végigbögtem az utat. Akkor már napok óta nem tudtam aludni. Hazaértem és ott is csak folytattam a sirást. Aztán elaludtam. Vasárnap délután ébredtem, homályosan emlékszem, hogy voltam pisilni, de sokkal többre nem, csak arra, hogy nagyon nagyon el akartam tünni a föld színéröl. Dühös voltam, szerettem volna meghalni. A férjem bevitt a pszichiátriára, ott beszélgettem egy nagyon kemény,  Csernus féle doktornövel. Azt tanácsolta menjek be másnap dolgozni, ne feküdjek le megint és ne legyek egyedül. Irt fel antidepresszánst, de már ott és akkor kijelentettem, hogy én azt be nem szedem. Akkor keressek egy pszichológust.

Kerestem. Neki meséltem el elöször mi történt velem. Majdnem egy évig jártam hozzá, sokat köszönhetek neki. Rájöttem, hogy amit én párkapcsolati problémáknak hittem az az én poszttraumatikus stresszemböl fakad. Közben  terhes lettem az elsö gyerekünkkel. Terhesen a pszichológus nem akart nagyon mélyre ásni, féltett a stressztöl. A találkozások abbamaradtak.

Eltelt 4 év, megszületett a következö gyerköc. Az elsö hónapos kontrollra vittem a babát, mikor a gyerekorvosi rendelöben láttam egy plakátot: "Te is hordozol egy titkot?`"  egy családon belüli szexuális eröszakkal foglalkozó civil szervezet plakátja volt. Annyira hevesen kezdett verni a szivem, hogy azt hittem elájulok. Remegve mentem haza, rágugliztam és felhivtam öket. Találkoztam Lénával aki mesélt a piros lufiról és sokminden másról is. Havonta egyszer van beszélgetös estjük, olyanoknak, mint én. A következöre elmentem. A férjemnek azt hazudtam csajos estére megyek (tulajdonképpen igaz volt). A beszélgetésen öten voltunk. A legmegrázóbb egy fiatal lány volt, aki még nem volt nagykorú és még mindig eröszakoskodott vele egy hozzátartozója, senki sem hitt neki otthon, vagy a rendörségen. Volt még egy idösebb hölgy, az ö története szóról szóra megegyezett az enyémmel. Ö is magában tartotta évekig. Miután az apja meghalt, elmesélte a férjének, ami soha nem érzett megkönnyebülést hozott számára. Amit nagyon megbánt, hogy soha sem merte megkérdezni az anyját, hogy ö hogyan élte meg, és soha nem szembesitette az apját azzal amit tett. Mindketten meghaltak már, de ö annyira szeretne válaszokat kapni, hogy levelet ir nekik a mai napig. A végén megölelt és arra kért ne kövessem el azt a hibát amit ö, nézzek szembe a múltammal amig megtehetem. Amikor ezekkel az idegenekkel beszélgettem a legnagyobb titkomról úgy éreztem, hogy 20 év után újra tudok lélegezni, hogy nem vagyok egyedül a világon ilyen defektesen. Felszabadító élmény volt. Sirás pityogásra számitottam, de egy nagyon kedves, laza este volt ahol végre önmagam lehettem.

Következö héten elmeséltem a férjemnek. Úgy gondoltam ez az utolsó amit megtehetek, hogy megmentsem a kapcsolatunkat. Sokkot kapott, egy ideig nem mondott semmit, de láttam, hogy dühös apámra, ö volt az elsö aki kiállt értem. Ezután teljesen megváltozott a kapcsolatunk is, jobb lett, én magam is jobb lettem, ö pedig megért . 

Nevetséges, de mielött neki elmondtam idegeneken "gyakoroltam", két random nénin, akikkel szóba elegyedtem itt ott. Ès tudjátok mi volt a meglepö? Egyik sem reagált rosszul. Az egyik megköszönte, hogy elmondtam neki, a másikkal a mai napig tartom a kapcsolatot.

Rájöttem, hogy minden alkalommal mikor kiadom magamból egy lépéssel távolabb kerülök a démontól. Ez a blog egy nagy ugrás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lufiterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr4912910166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2017.10.21. 08:20:01

Na de miben merült ki a zaklatás - részletek nélkül tényleg csak lufi...

2017.10.21. 08:24:24

Ma esni fog.
23-ra meg még jobban, állítólag.

Vége az indián-nyárnak az Időkép szerint....
Sajnos.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.21. 08:35:29

Ma már kötelező minden ballo megmondóembernek legalább egy zaklatási sztori.Ha nincs, akkor fasizmusveszély van!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.21. 08:55:04

Engem kiskoromban a saját anyám abúzált szexuálisan. Belenyúlt a pelenkámba, gyakran megérintette a nemi szervemet, Az öcsémmel is ezt tette, neki a fütyijét fogdosta, megmosás ürügyén még a fitymáját is hátrahúzta, szóval egy igazi szexuális ragadozó volt.

A mai napig nem tudtam túltenni magamat ezeket a traumákon, de most jó volt végre kiadni magamból.

@icipicicsipa:

"Vége az indián-nyárnak"

Mi a fenének kell az angolt majmolni? Magyarul nem tudnád írni? Vénasszonyok nyara. Vagy ez nem elég píszí?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.21. 10:40:54

Baszod anyádat, cenzúra, mi? Három ember kommentjét is törölted. Örülhetnél, hogy valaki hozzászól a szaros blogodban.

Ejrópai barátom 2017.10.21. 11:22:20

Bár férfi vagyok, és nem kellett hasonlót átélnem, teljesen együtt tudok veled érezni, és örülök neki, hogy megosztod a történetedet. És nagyon remélem, hogy eljutunk oda, hogy akivel ilyesmi történik, nyugodtan elmondhassa anélkül, hogy kétségbe vonnák a szavait, pláne, hogy őt hibáztassák.

Úgyhogy ne hagyd, hogy letörjenek az érzéketlen tuskók (az index címlap nyilván vonzza őket ), és eltántorítsanak attól, hogy ezután is leírd a gondolataidat.

foggy day 2017.10.21. 11:29:07

Nyugodtan törölj ki minden minősíthetetlenül gyalázkodó hangú kommentet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.21. 12:36:21

@foggy day:

Mindhárom komment tök normális hangnemű volt, mégis kitörölte őket a posztoló. A témához szóltak hozzá, tisztességes hangnemben.

Hysteriaaa 2017.10.21. 12:59:37

A beszeljrola.hu/ oldalon anonim módon tudod kiírni magadból a történteket a nagyvilágnak. Hátha segít. Kitartás.

Ejrópai barátom 2017.10.21. 13:20:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: egyáltalán nem voltak normális, tisztességes hangneműek, kötözködő, beszóló volt mind a három, jól tette, hogy törölte őket.

látjátok feleim szümtükkel 2017.10.21. 13:24:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Baszod anyádat, cenzúra, mi?"

Talán ha gondolkodni tudnál, akkor rájönnél, hogy ha cenzúráznak, akkor ez sem jött volna ki, de szerencsére megmutatták, hogy milyen vagy. Olyan, mint a fidesz migráncsa, meg a soros terve, beszélnek róla, de senki nem látta még. Talán a te törölt kommenteidet sem látta még senki?;D

2017.10.21. 13:58:55

"Egy olasz parlamenti képviselő, Renato Farina például azt állította, hogy a megszólaló színésznők által felhozott esetek valójában nem nemi erőszaknak minősülnek, hanem prostitúciónak."

Korrekt.

Nancsibacsi 2017.10.21. 14:02:26

"Aztán eljött az a bizonyos péntek"
"A férjem bevitt a pszichiátriára, ott beszélgettem egy nagyon kemény, Csernus féle doktornövel. Azt tanácsolta menjek be másnap dolgozni"

És bementél szombaton dolgozni?
Értem én hogy írói szabadság, meg kitalált történet - de az első bekezdésben ne keveredj már ellentmondásba, mert onnan kezdve élvezhetetlen lesz az egész.

Nancsibacsi 2017.10.21. 14:03:41

Ja, és a színésznős-rendezős sztoriról meg ennyit:

www.bash.hu/41504

Sean MacTíre 2017.10.21. 14:15:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hah, ha teged itt hagyott, milyenek lehettek akiket kitorolt es te bevedted oket, lol... a reteratbuvar jut eszembe rolad valamelyik regenybol. :)

McKinney 2017.10.21. 14:46:18

elnézést, de nincs hosszú ő?
ha nem magyar a billentyűzet a rövidet is ascii kóddal irod nem?

nagypiroslufi 2017.10.21. 15:34:54

Na itt vagyok. Öszintén szólva az emeriség gyikemberek általi kiirtásának nagyobb esélyt adtam, mint annak, hogy Index cimlapra kerülök. Meglepödtem és sokkolt, a kommentekre sem voltam felkészülve. Elsö pánikban moderáltam, de aztán rájöttem, hogy ez nem helyes, senkinek sem akarom a véleményét korlátozni, a troll is ember. A moderált kommenteket visszaraktam, lehet épülni belölük. Nem magyar billentyűzetröl irok, igy egyes ékezetes betűk hiányoznak, bocs. Ezzel a bloggal azoknak szeretnék segiteni akik hasonló helyzetben vannak, és kicsit aggódom, hogy a negativ kommentek csak mélyebbre taszitanak valakit. Egy kis tapintatot kérek ezért. Köszönöm

Mr.paksimogyoró 2017.10.21. 15:41:29

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Szutyok egy lény vagy te bazdmeg, mert embernek nem neveznélek.

jobbal 2017.10.21. 16:11:12

@icipicicsipa: Teljesen egyet értek!!! Igaz és őszinte vallomás!

EXLEXMAN 2017.10.21. 16:20:02

Ezt a kamu cikket! A szerzö otthon ült a wc n es kiszarta ezr a hazugsagot mert a kozszajon forgo top termek a zaklatas! Ahogy Kelly es a szexi dog irta... csak meg egy: majom aki ezt a cikket irta!

gombakomba 2017.10.21. 16:26:37

@Nancsibacsi: vasarnap delutan vitte be a pszichiatriara. Olvasd at ujra.

gombakomba 2017.10.21. 16:30:05

Az en velemenyem az, hogy nyugodtan torold a minosithetetlen kommenteket. A cenzura es a moderacio nem szinonim fogalmak.
Es igen, a troll is ember, csak eppen beteg.

leapyear 2017.10.21. 16:59:59

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Még jó hogy az egyház mentes mindenféle zaklatási ügytől ugye? Kúrna csak téged is jól seggbe valaki akaratod ellenére (?) akkor biztos másképp beszélnél.

leapyear 2017.10.21. 17:04:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mennyivel jobb, ha a nagyi pisiltet mert neki remeg a keze :D :D
Jaj, hagyd már ezt.

Benedith 2017.10.21. 17:45:42

@EXLEXMAN: És mégis mi célja lett volna ezzel? Ha számodra olyan elképzelhetetlen a szexuális zaklatás, olvasgasd egy kicsit a beszeljrola.hu-t. Továbbá a mások történetére tagadóan/hiteltelenítően/áldozathibáztatóan reagálás pszichológiai hátteréről is lehet találni hasznos írásokat. Kellemes fejlődést kívánok.

EXLEXMAN 2017.10.21. 17:57:12

@Benedith: Válaszod inkább azt mutatja, hogy indulataid vannak! Átolvastam a "történetet" még egyszer és egyértelműen az a benyomásom, hogy egy hatásvadász, de meg nem élt történet! Lehet beszippantani és együtt zokogni a fantazmagóriát illetően. Megható, de semmiféle olyan részletet nem ismertetett ami a mi, a hogyan, miféle módon történt, mi történt az követően vele és az apjával, vagy az egész történet egy hír-vadász bulvár cikk... ennyi...

Benedith 2017.10.21. 18:49:05

@EXLEXMAN: Nincsenek indulataim. Csak nem értem, mi értelme van meghazudtolni egy ilyen posztot. Ezekről a traumákról részben azért nem beszélnek az emberek, mert félnek, hogy nem hisznek majd nekik. Ha igaz a történet, ha nem, ez a hozzáállás mindenképpen ártalmas azok számára, akik elszenvedtek egy ilyen traumát és nem mernek beszélni róla.

2017.10.21. 19:04:51

"Az utolsó zaklatás kb. 21 éve történt. Nagyon sokáig nem mondtam el senkinek, magamba zártam, és ha ügyesen lefoglaltam magam tanulással, munkával, barátokkal akkor néha hetekig eszembe sem jutott. A férjem 5 éve kértem meg a kezem, elkezdtük tervezni az esküvöt."

Jó, de azt te is megértheted, hogy 21 éve csak zaklatásnak láttad a dolgot (lehet túl korán fektetett le, de aztán mégis megkérte a kezed). Sok lánynak okoz traumát, ha az udvarlója szinte gyerekként hágja meg.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mindhárom komment tök normális hangnemű volt, mégis kitörölte őket a posztoló. A témához szóltak hozzá, tisztességes hangnemben. "

Ja, a másik nick-ed "tisztességes hangneme". Nevetséges troll vagy.

EXLEXMAN 2017.10.21. 20:26:33

@Benedith: amikor egy ember traumát szenved el ..ez a rész eddig érthető.

Aztán amikor traumáról ír és nem fejti ki azt, mi és hogyan történt, ki az és mivel, mi a konklúzió csak ez ilyen lezser lezárásnak se nevezhető nyegle írás végszó.

Ez kiverte többeknél a biztosítékot: a kifejező készség efféle hiánya, a tényeknek látszó mondatok ekként történő kifejezetten hanyag közlése okozza a sok trollkodó bejegyzést.

annipann 2017.10.21. 20:42:38

Ebben az országban él a legtöbb primitív bunkó. Ezen sajnos semmi nem változtat....DE: minden barom egyszer megkapja, amit érdemel... Ez az egy biztos....Ld..: exlexman, icipicicsipa.... ezek nem emberek.... de majd egyszer-... nagyon remélem...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2017.10.21. 23:21:19

Pont amiatt nem mondják el sokan, mi történt velük , mert sokak szerint vagy kitálalt történet, vagy ami még rosszabb, hogyha mégha részben el is hiszik, akkor is azt mondják túl sokat látott bele a dologba. Undorító

erkölcsi hulla 2017.10.21. 23:42:08

@annipann: meximum az egyik nedves álmodban kapják meg, máshol nemigen :) Hálistennek nem te dönesz erről, sem arról hogy ki ember, és ki nem :)

dare 2017.10.22. 00:19:16

Nem akarok tapintatlan lenni, mivel ez az ügy sokkal súlyosabb, mintha egy gazdag ember szórakozik vagy kihasznál valakit a pórnép közül, és kényszerít valakit etyepetyére, vagy a társadalomtól kapott információk kapcsán úgy értelmezi a helyzetét, hogy ez neki jár, hisz járt ez már neki is, meg neki is, meg neki is..........
Ismertem olyan valakit (azért nem embert írok, mert az ilyen nem az), aki mind a 3 gyermekét megerőszakolta, a felesége megbolondult (a mai napig kezelés alatt), szóval az érzések miatt amit akkor éreztem mikor ezt hallottam, nem szeretnék egy ilyen témában úgy feltűnni, mintha az elkövetőt mentegetném.
Most csak a blog címe miatt van bennem egy megválaszolatlan kérdés, ami így szól: mi történik ha elmesélem a titkomat apámról?
Továbbgondoltam ezt egy picit.
Mi történik, ha mindenki elmesél egy zaklatási történetet az életéből?
Most a családon belüli erőszak az nem épp olyan mint egy szereposztó dívány, a családon belüli szexuális erőszak az nem hasonlítható össze egy zaklatási üggyel, ezért nem is szeretnék párhuzamot vonni az erőszakos esetek között.
Csak van bennem egy kis félsz emiatt a nagy csoportterápia miatt, amikor is egyre többen érzik majd szükségét kibeszélni önmagukból az őket ért sérelmeket, és a nagy nyilvánosság figyelmére való tekintettel, egyre többen fognak majd arcot adni az ellenségnek .
A témáról, a zaklatásokról kell beszélni, de néhány arc a tömegből nem tudja elvinni az összes fájdalmat és szenvedést, amit okoznak nők millióinak az aberráltak, és a nőket játékszerként használó milliomosok.
A súlyosabb esetk nem maradhatnak megtorlatlanul, de itt sajnos megint az a probléma, kinek mi a súlyos?
Van akinek már egy füttyszó is zaklatás, és van aki egy akarata nélküli szexet se tekint annak.
Nagyon széles a spektrum, és sok függ az egyén érzékenységétől, lelkivilágától, sebezhetőségétől, ami miatt a közvélemény is nagyon nagy utat jár be a megítélést illetően ezeknél az eseteknél.
Remélem nem Pandora szelencéjét nyitogatjuk, és megmarad a téma egy nagyon hasznos tisztulási folyamat részeként, ami nagyon sok embert érint, és talán sikerül valami változást kieszközölni a jövő generációjának.
Hasznos-e belevonni ebbe a sok titokba a társadalom nagyon szélsőséges végletekben gondolkodó egyedeit?
Nem tudom.
Ez esetben talán, de még ebben sem vagyok biztos.

2017.10.22. 05:00:23

A konkrét íráshoz kevéssé lehet szólni , ez a tipikusan vhol, vmi történt eset . A jelenséghez annál inkább.

Mostanság egyetlen olyan téma van amire ugrik mindenki , élen a sajtóval , ez a szexuális zaklatás . Ma már szinte semmire nem kapják fel az emberek a fejüket , ezreket lehet lemészarolni , diktátorok vagy olyan hajlamú vezetők terrorizálhatják népüket, politikailag ma már szinte senkit nem lehet megbuktatni,lemondásra kényszeríteni . Egyetlen kivétel maradt , amivel szinte azonnal bkit le lehet mondatni , el lehet tüntetni , legyen az IMF elnök , vagy hazai úszó szövetségi vezető , vagy mint most nagyhatalmú művészeti vezető . A séma szinte ugyanaz , adva van a kiszolgáltatott kisember vagy egy takarítónő , vagy egy huszadrangú szinesznőcske és a vmilyen hatalommal bíró férfi , aki ezt kihasználja . A férfi általában komoly pozícióban van , sokszor évtizedek óta , elmozdithatatlan. Egyszer csak a hírekben megjelenik , hogy az illető vkit szexuálisan kihasznált . Napok alatt az egész sajtó ezzel foglalkozik , néhány kivételtől eltekintve azonnal elítéli mindenki és az illető fejét követeli , börtönbe vele., akasszuk fel. Ilyen esetekben mindenki Grál lovag lesz és nagyon etikus. Közpénzt lehet lopni bmennyit, törvényeket lehet szegni , de szexuálisan zaklatni nem lehet. Ebbe mindenki belebukik és független attól mi is történt valójában . Erre jó példa E.Zsanett ügye amibe a minisztertől kezdve a teljes rendőri vezetés belebukott, az érintett rendőrök élete tönkrement , viszont az már senkit nem érdekelt , hogy végül is a vádak nem álltak meg , a rendőröket felmentették. A végtelen hazug sajtót csak addig érdekli vmi amíg az hasznot hoz , ugyanis a nézettség , a reklámidő számít. Olvasgassák picit a veronai buszbaleset utóéletéről ma már egyáltalán nem kiemelt szintű híreket , döbbenetes dolgok derűlnek ki ugyanis.
Álságos és hazug világ ez , és egy számít, az érdek ! Nagyon régen tudjuk már az egyetlen fontos kérdés , Seneca tette fel : cui prodest?

tulpon 2017.10.22. 07:39:36

Csak egy dolgot nem értek. Írod hogy egy lánynál még mindig tart az erőszakoskodás de senki nem hisz neki. Manapság már tele vagyunk olyan kütyükkel, amikkel csodás felvételeket, videókat lehet készíteni, már nem úgy néz ki a bedrótozás mint a Csupasz pisztolyban, hogy egy nagy villogó dobozt ragasztanak az emberre. Még csak drága se lenne a dolog, inkább csak némi tudás és szervezés mint pénz. Fasza lenne, ha végre a pszichológusok is felszednének némi ilyen irányú tudást, végül is náluk kötnek ki az áldozatok.

kuki123 2017.10.22. 09:22:10

Saját magadból csinálsz áldozatot azzal, hogy nem szólsz senkinek.

Ha 20 éve nem volt gond, most már ne legyen az...főleg felnőttként.
Tipikus példája annak, ahogy a halottakat se akarják egyesek elengedni...a traumákat sem...így nem is lehet megoldani elfelejteni dolgokat.

Különösen azért tartom furcsának ezeket a dolgokat, mert a gyerekek könnyen felejtenek (mindent)
És a sexualitást gyerek fejjel nem tuják felfogni....nem tudják értelmezni sem hogy a nemiszervük mire való.
Így kissé kétkedve fogadom hogy felnőttként ez miért okoz egyeseknél élethosszig tartó problémát.

Ezzel nem azt mondom hogy nincs ilyen jelenség, de akiket ez nem érintett(talán pont azért mert nem csináltunk magunkból áldozatot) ....nem értjük, miért most 20 év után esnek ki ilyen csontváz történetek a szekrényből...

Mi csak azt látjuk hogy már megint egy (sok századik) hiszem nem hiszem molesztálás/erőszakolás...csúnya erőszakos férfiak képet tolnak a pofánkba.
Mindezt úgy hogy minden 1-2 évente van egy ilyen kifakadok cunami világszerte 10-20 éves ügyekről
Miért?
Addig hol voltatok kedves lányok hölgyek?

Így nem is igen fog megváltozni semmi.
Jegypénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el. Ismerős?
Molesztálás erőszakolás után közvetlenül jelezni kell...nem 20 év múlva 0 bizonyítékkal vádaskodni.

Benedith 2017.10.22. 11:24:58

@EXLEXMAN: És most jobb hely lett a világ attól, hogy leírtátok ide, hogy ti ezt nem hiszitek el? Volt ennek bármi haszna?

Mellesleg, ha már valaki elhatározza, hogy beszél a traumájáról, szerintem abszolút az ő dolga, hogy mennyire fejti azt ki és mi az, amit elsőre elmond a történtekből. És azt mondod, hogy ez okozza a sok trollkodó kommentet? Ez a másik, amit nem értek ebben a világban - bár ez már nem a témához tartozik -: a trollkodás. Hol és miért van ennek létjogosultsága? A trollkodás a szellemi színvonal legalja: destruktív hozzászólások nulla értékkel és tartalommal. Egyesek még büszkék is erre az intelligenciát nélkülöző magatartásukra. És tényleg az a menő, ha full gyökér az ember? Nem méltatlan ez? Bár ez már tényleg nem tartozik a topichoz...

Sixx nem érti 2017.10.22. 13:29:05

Nyugodtan töröld ki a trollokat, ez a te blogod. A szólásszabadság azt jelenti, hogy indíthatnak ők is sajátot, nem azt, hogy a tiédet tönkretehetik a fröcsögésükkel. Szó nélkül törölni kell őket, és kész, a normális beszélgetést lehetetlenítik el, pont azt, amiért elkezdted a blogot. Ezt gyakran trollkodóként írom

nagypiroslufi 2017.10.22. 14:07:26

Kicsit úgy érzem eltértünk az eredeti témákról, olyan irányban ami nem a blog célja. Egyrészt a trollkodás/moderáció téma felé, ebben még most is bizonytalan vagyok, hogyan álljak hozzá. A bejegyzést több mint 30ezren olvasták eddig, ehhez képest a troll hozzászólások elenyészöek, szerintem. De igen, ha úgy érzem nagyon elviszik a témát, kénytelen leszek moderálni valamilyen formában. Valahol azt is jó látni, hogy bár vannak akik nem értik igazán a lényeget, vagy csak szimplán trollkodnak, de legalább ennyien értik, hogy mit akarok mondani és támogatnak ezen a fórumon is. A másik az aktuális metoo, szereposztó diványról, stb-röl szóló hirek összemosása az én történetemmel. Ùgy gondolom, mindenképpen jó, ha elöállnak ismert/kevésbé ismert emberek a szexuális zaklatásuk történetével, mert ezzel bátorságot adhatnak olyanoknak akik eddig nem merték ezt felvállalni. DE (és ez csak az én saját érzésem), a családon belüli szexuális eröszak még mindig tabunak számit, nem könnyü felvállalni, úgy érzi az áldozat a saját családját árulja el ha elöáll egy ilyen sztorival. Sokszor gyerekekröl, fiatalokról beszélünk, akik anyagi, érzelmi függésben vannak az elkövetötöl, nincs lehetöségük vagy nem tudják, hogyan védjék meg magukat. Lesz hamarosan egy poszt a miértekröl, hogyanokról, próbálom abban megválaszolni a kérdéseket amiket itt irtatok.

Proud Mary 2017.10.22. 15:19:23

@annipann: nyugi, azért, mert te hülyébb vagy, mint pár rendőrcsizma, még nem vetünk meg

Azazael 2017.10.22. 15:19:53

Szerintem roppant tanulságos olvasni ahogy az erőszaktevők kommentelnek itt. Naivitás lenne azt gondolni, hogy az ilyen férgek csak a múltban léteztek, ezek nap mint nap köztünk járnak. A probléma se fog megszűnni, ugyanúgy mosolyogva köszönnek majd az erőszaktevőknak azok, akik tudnak róla. Kösz hogy leírtad.

EXLEXMAN 2017.10.22. 16:55:56

@nagypiroslufi: "úgy gondolod, hogy" - résznél előjön az amit mások is most megjegyzetek, miszerint a témát akkor toltad kvázi 30ezer ember elé és az Index-et felhasználva közszájra, amikor mindenki ezt rágja. Te sem az a csatatéri harcos alkat lennél, rámentél a JUMP-ra ami van a témában.

A történetedből ha már feltoltad a témát semmi nem derült ki:

- tehát akkor 21 éve történt....hány éves is lehettél? 6-7 netalán 10-12?
- ezek után megismerted a férjed ás 5 évvel ezelőtt...: aki ezek után bevitt téged már férjedként a pszichológushoz szexuális zavarokkal?
- konkrétan tehát azt kívánom elmondani, hogy 5 éven át nem volt aktusotok, nem történt kvázi semmi? Vagy 5 év alatt hisziztél ha lett volna? Ez olyan hihetetlen egy társas kapcsolatban már ha bele gondolok, hogy előtte idegenkedtél, a férjed meg biztos évente 1x környékezett meg a témában? Netalán szüzességi fogadalmad volt?
- közben meg anyáddal néhány hete vetted fel a témában a kapcsolatot? Azok után, hogy hétvégén délután bevittek a pszichiátriára?
Anyáddal nem beszéltél erről soha?
Nem volt barátnőd vagy rokonod?
Senki felnött mert el voltál szigetelve egy lakatlan házba?
A férjed volt az első kapcsolatod?
Aztán évekig hisztiztél és jött egy pont Csernus féle orvos...?

Kissé fura amit itt leírsz és bizony ha végig mennénk tételesen kijönne, hogy lehet Te csak közsimertséget akartál a blogodnak és irogattál itt olyanféléket ami az együttérzőket vakon megtéveszti, de a story-d bizony nem csak nekem sánta de nagyon sokan érzik vérzőnek, csak az időt sajnálják a kommentre is.

Szerintem ideje tisztavizet önteni a pohárba: tedd már meg, hogy kicsit bontsd ki a story-dat ha már ennyire világ elé tártad és oszd meg velünk erre a néhány kérdésemre alapvetően tényszerű válaszodat!

Ahogyan én látom Te népszerű akartál lenni csak...lehet megkapod a magad erejéből csak a végtermék nem azt mondja majd ami történt hanem azt, hogy erős a fantáziád csupán...

Benedith 2017.10.22. 18:25:22

@EXLEXMAN: Nézd csak, a jobb oldali sávban megtalálod ennek a blognak az archívumát. Van egy szeptemberi és 6 októberi poszt. Ha végig olvasod őket, valószínűleg választ kapsz a kérdéseidre és a blog előzményeit látva talán azt is meg fogod érteni, hogy miért nem részletezett mindent újra a 7. írásában a poszter - emiatt nagyon ment itt a hőbörgés.

EXLEXMAN 2017.10.22. 23:00:49

@Benedith: Kezd úgy kinézni a dolog, hogy a kioktató hangnemed marad és aztán bennfentes jól tájékozott is leszel...mint aki önmaga skizofrén énje @nagypiroslufi képében. Elolvastam az egészet mert rá akartam jönni, de nem sikerült...és a kérdések meg fogalmazódtak...válasz meg továbbra sem lett!

Természetesen a tény nélküli sértett, duli-filu is egy reakció, csak egyre jobban lóg az a bizonyos láb kifelé...

nagypiroslufi 2017.10.22. 23:24:58

Igazából @EXLEXMAN is én vagyok, igy próbálom izgalmassá tenni blogot :D

Benedith 2017.10.23. 03:35:02

@EXLEXMAN: A "jól tájékozottságom" annyit tesz, hogy eszembe jutott megnézni a blog archívumát. Érdekes, hogy ez nem neked jutott eszedbe, miután annyira kíváncsi voltál az előzményekre. Nagyon úgy tűnik, hogy te csak a kötekedés miatt vagy itt, úgyhogy ha már valakinél kilóg az a "bizonyos láb", az te vagy. A te hozzáállásod kötekedő, követelőző és lekezelő. Úgy hisztizel itt, mint egy ovis, akitől elvették a nyalókáját: nem is értem, hogy gondolod, hogy elolvasol egy blogposztot, majd nekiállsz azon rugózni, hogy az nem úgy van megírva, ahogy azt te szeretnéd. Mennyire kell elkényeztetettnek lenni ahhoz, hogy ilyen szinten azt gondold: körülötted forog a világ? A téged meghazudtoló tényekkel pedig meg nem tudsz mit kezdeni.

Idézek tőled:

"Ezt a kamu cikket! A szerzö otthon ült a wc n es kiszarta ezr a hazugsagot mert a kozszajon forgo top termek a zaklatas!" - Gratulálok. A blog szeptemberben indult, a Harvey Weinstein botrány október elején robbant ki, hozzánk pedig nagyjából múlt héten ért ide a hatása. Továbbá ami ezt a szépen megfogalmazott mondatot illeti: az ember maga a stílus. Remélem, te is érzed, hogy mennyire kínosak az itteni megnyilvánulásaid. Ha nem, akkor csak abban bízom, hogy 15 évesnél nem nagyon vagy idősebb, mert akkor még a hisztis, szárny bontogató kamasz kategóriába elmennek. Csak ne ezen az úton indulj el a felnőtté válás felé, mert az élet pofontengerében fogod találni magad. Sok sikert kívánok az élethez. (Őszintén, minden irónia nélkül.)

EXLEXMAN 2017.10.23. 05:09:17

@Benedith: Úgy tűnik, önérzetért a születésedkor kétszer álltáll sorba. Mint a sértett védelmező, dúvad módjára véded a story-t.

Amikor skizofrén módon véded a teljesen hiteltelenné degradálódott és kérdéseimet megválaszolni képtelen @nagypiroslufi ..és BUMMMM..STRORY-t.

Az ember-ismerők viszont már értik: TE azonos vagy a szerzővel és véded mint az a bizonyos szélmalomharcos lovag a gazdáját. Ez esetben Te magad vagy a lovag és a páncélhordozó is!

Köszönöm, érti ezt már mindenki: jó a képzelőerőd, de amikor kisiklott a sok kérdés hatására a story-d akkor sértettséget színlelve kiszánkáznál belőle. Szedd össze magad és fuss neki vagy töröld le a magad szégyenének végső vereségeként, mert ami itt felépítve kikerült az Internetre az inkább paródiává degradálja válaszaiddal az egyébként súlyosan tragédia számba menő efféle eseteket.

Ez azonban egy fantáziadús szerző, átgondolatlan fércműveként meg sem közelíti annak a kínos és keserves szenvedését és eseményeit amit ha átélt volna, le tudna írni bárki is legyen az LUFI vagy SEM!

Ezzel szemben ez a LUFI-Story még érdemben sem érinti a valóban pontossá tévő részleteket - kérdéseim is megválaszoltalanok maradva - a megélt esetek időrendjét és sérelmi részleteit, évek, számok, adatok formájában...

...ha az aki sértett, ezt elmondja. ( évek után hétvégén este a férj pszichológushoz viszi anyut...)

Ezek szerint: Magyarországon felugrott az egészségügy az égig és az egyébként sem ambuláns ügyet hétvégén, délután, estefelé egy arra rátermett Csernus féle megleli apu erős akaratának mentén, amit oda tolnak neki, holott a betegecske személy, sem nem akar meghalni, sem nem ma történt már ami ezt indokolná. Már pedig ambuláns ellátásban ez ugyebár csak kórházban mondjuk SBO-n mehetne el pszichológusig. SBO tudod: Sürgősségi ....B...O....

Ez meg ugyebár nem egy poszttraumatikus sokk! Na akkor megérkeztünk a ki hazudott egy hatalmasat olvasóinak részhez...ezen omlott egyet térdre az első lépésben ez a szépre művelt történet...

A pszichológushoz meg az elmúlt 10 évben a magyar beteg, a házi orvoson keresztül jutott. Jó...most jön, hogy protekciója volt - szöveg. Semmi baj, lehet ez kenni de a szerző szavait idézve a sz@r az itt is sz@r!

Ez a történet a feltett kérdéseim megválaszolása nélkül IS, ami részletekre és adatokra un.TÉNY-ekre ugrott rá, több mint egy tucat emberben ébresztett kétséget! Cinikus kérdések, férj uram hétvégi orvoslás szervezőképességéről bejegyzések formájában például.

Nem kérlek, nem: ezt hiába bagatelizálod és sértett sz@rozós szótengerrel megírt szerzői szabadságod sem védi meg a skizofrén válaszok már leporolták a termék szegélyét, omladozó falai vannak ennek az igazán jópofának indult, fantáziadús, véleményvezér story-nak.

Ez azonban olyan mint a Magyar Bíróság: az igazságtól függeltenné degradálódott....Ja...olyan olvasmányos mint egy H.Potter volt a gyerekeimnek...csak ott első oldalon tudtuk, mire megy ki az olvasóvadász történet...meg hát a szerző vállalta, hogy ez bizony a fantázia szüleménye....

látjátok feleim szümtükkel 2017.10.23. 10:34:27

@EXLEXMAN:

Te egy felfújt hólyag vagy? Szerinted csak úgy gondolkodhatnak emberek, ahogy te szeretnéd?

Ismertem olyan férfit, aki orosz hadifogságban volt, de soha nem beszélt a környezetében arról, ami ott történt.
Láttam olyan családot is, ahol az apa szemérmetlenkedett két 10 év körüli lányával, majd miután becsukták az anya és új élettársa a két kislánnyal aludt együtt egy ágyban. Miután a férfi rákapott a kislányok szexuális simogatására, őt is becsukták, de anyuka végig azt állította, hogy ő semmit nem vett észre. Szerinted a két kislány ezekből mit tanult? Netán azt, hogy ők a felnőtt férfiak , közte saját apjuk játékszerei, amit el kell viselniük, anyuka meg asszisztál ehhez?

Tudod vannak emberek, akik nem tudják akkorára fújni a fejüket, mint te.

EXLEXMAN 2017.10.23. 11:06:30

@látjátok feleim szümtükkel: Na: ezért a néhány sorért kár volt nekifutnod... :) Sokat segít a témának. Végül is a BLOGolás a témáról szól, bár vannak akik nem értik és írnak mindent mint a bulvársajtó, hátha ráfigyelnek. Most már megkaptad. :)

nagypiroslufi 2017.10.23. 12:14:28

@EXLEXMAN: A kommentjeid olvasása enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas, és úgy látom mindenképpen azt akarod, hogy külön, neked válaszoljak. Hát tessék: (értön) olvasd vissza még egyszer (ha kell többször) a korábbi bejegyzéseket, mert a kérdéseid kb 90%-ra megtalálod a választ. Azokra a kérdésekre amikre mégsem találsz választ csak azt tudom mondani amit fentebb is irtam: " Lesz hamarosan egy poszt a miértekröl, hogyanokról, próbálom abban megválaszolni a kérdéseket amiket itt irtatok. " Remélem egy héten belül sikerül posztolni is, látogass ide néha és majd olvasd el. De mostantól ide nem kommentelhetsz, mert nem tudsz viselkedni.

Benedith 2017.10.23. 17:33:00

@EXLEXMAN: Nem én vagyok a szerző, úgyhogy nem én fogok válaszolni a kérdéseidre.

És hogy sértődötten kihátrálnék a komment-csatánkból? :) Ne viccelj, remekül szórakozok a paranoid képzelgéseiden. :) Kíváncsi lennék, vajon te tisztában vagy-e azzal, hogy amiket te itt tényként emlegetsz, azok csupán a saját - egyébként minden valóságalapot nélkülöző - feltételezéseid. Betegesen ragaszkodsz a kitalációidhoz és másokat próbálsz lealázni, amiért ezeket nem hiszik el neked. Mit gondolsz, ez tényleg egy normális emberi viselkedés, amit itt produkálsz? Továbbá írod, hogy gyerekeid vannak. Sajnálom őket. Ha a kommentfalon így viselkedsz, mi mehet otthon?! Te jó ég... Ó, és ha már te mindenfélét feltételezgetsz rólam - aminek ráadásul kulturálatlan, primitív stílusban hangot is adsz -, bennem is felmerült valami veled kapcsolatban: vajon miért tagadod ennyire a szexuális zaklatás megtörténtét? Vajon mit műveltél te, ami ehhez az agresszív tomboláshoz vezetett most itt? Mi az, amire ennyire nem szeretnéd, hogy fény derüljön, ezért ott támadod és állítod be hazugságnak, ahol csak tudod?

Tudod, én csak az ok nélkül gyalázkodó magatartásod miatt mentem neked, de kommentről-kommentre egyre durvább kép körvonalazódik rólad. Nem hittem volna, hogy így beletrafálok.

nagypiroslufi 2017.10.23. 18:35:54

@Benedith: kitiltottam EXLEXMAN-t, nem tud reagálni erre. Minden rá vonatkozó kommentet törlök innentöl fogva

Benedith 2017.10.23. 18:47:06

@nagypiroslufi: Óóó... akkor ennyi volt a móka... :( Egyébként persze, rendben, teljes mértékben megértem. :) Elnézésedet kérem, hogy így elfajultak a dolgok itt a blogodon.
süti beállítások módosítása